Gammtackan

Mitt liv rakt upp och ner

Fick bilder av Elin...

Publicerad 2010-01-31 15:26:10 i Allmänt,

...på Nova 6 veckor...vill hämta henne NUUU....MEN först ska jag få hämta min Annie....en v kvar....längtar!!!
Sååå fint hon ligger! *L*Hon ser såååå sur ut!!!


Busa gillar hon mycket e en riktig liten hulliganfia!!!


Lite trött kan man ju bli efter all uppståndelse


Tränas för utställningsringen kanske!!Ligger bara å ser söt ut <3

Igår trotsade...

Publicerad 2010-01-31 09:24:05 i Allmänt,

...jag å Jeanette kyla å åkte ut till Tinnerö med hundarna!!...det bet rejält i kinderna men som skrivet förut, finns inga dåliga väder bara dåliga kläder!!*L*...det var riktigt uppfriskande att gå där ute. Delta e i höglöp nu så Pinoccio å Delta va riktigt på hugget...Gjorde inget speciellt utöver det igår, eller...jooo...jag planterade om lite blommor som nästan såg ut att ha sett sina bästa dagar!!...men ny jord gör nog susen!! =P. Snart e alla valparna sålda och det verkar vara människor som kan och vill jobba med dessa underbara!. Ska bli spännande att se valparna när Elin ordnar valpträff. ALLA har blivit så förtjusta i Annie när de träffat henne men jag e å andra sidan inte ett dugg förvånad. Lilla Nova e en liten hulliganfia så henne får jag väl för mina synders skull...haha...blir väl gråhårig på momangen...skämt åt sido, nu e de bara en vecka kvar tills Annie får komma hem å jag läääängtar verkligen!!...här e lite foton från gårdagen!. Ta hand om er å på återseende!!!Underbart med snöööö!!*L*Härligt att solen försöker ta sig framFrusna nyponPinoccio försöker ta sig igenom snön


Kolla in svansen å öronen...radarstyrd efter bollen!! =P

Har lite skrivtorka...

Publicerad 2010-01-30 09:51:23 i Allmänt,

...det e mycket som snurrar i huvudet nu...om en vecka så får vi åka upp till Elin och hämta hem Annie, dessa två veckor har sniglat sig fram...men jag e sååå glad att jag fick låna med mig Delta hem...att vanka runt i en lgh som e tyst å tom hade inte varit någon höjdare. Har så svårt att ta mig ut om jag inte behöver...vet ju att jag mår bra utav det men den där sparken därbak som behövs den infinner sig bara när jag ska ut med Annie eller som nu med Delta. John va ledig igår så vi åkte ut till Edhaga å pulsade i snön en och en halv timme...kändes rejält i ben å ljumskarna på oss båda två efteråt. Delta sprang omkring ute på ett gärde där snön gick ända upp på ryggen på henne så hon såg ut som en kängru som for fram i den vita snön!!*L*. Vi åkte ut till Tornby å kollade in lite saker å pratade om vilket foder vi skulle ha till Nova, Elin har Robur till valparna men jag ville ändå fråga runt lite på de olika foderna, Annie har vi Royal Sensible till å det funkar jättebra...någon som har erfarenhet av Pro Plan???. De rekommenderade det fodret men har ingen som använder det i min närhet. Vi kom hem med ett halsband till Nova iaf...ett rött!..tycker själv om rött jättemycket så det fick bli ett sånt tills vidare. Värkmästarn jobbar för högtryck å har gjort det de senaste två veckorna, svårt att gå MEN jag tänker INTE ge upp mina promenader...sömnen kunde vara mycket bättre, vill inte hålla på å stoppa i mig sömntabletter varenda natt för att värken jävlas... sååå inatt blev det en "snurravändaom" natt....gick upp vid halv sju då jag inte pallade med att ligga längre. Blev en frisk promenad i morse, det va -25 å knarr under skorna!!. Ha det gott å ha en fortsatt trevlig helg!! kramelikraaaam!!Vart e bollen?!?

Tänk va lyckligt...

Publicerad 2010-01-28 11:13:07 i Allmänt,

...lottad jag e som träffat en sån underbar gubbe som John...utan dig hade det inte alls blivit någon liten Nova!!
Laaaav ju gubben min!!!!

Delta myser hos John

Japp...då har...

Publicerad 2010-01-28 09:26:43 i Allmänt,

... vi bestämt oss för Nova, ska bli spännande att börja från början med en hund även om jag inte e den som gillar valpperioden nått vidare...kanske har å göra med min nackskada som gör sig påmind varje dag...bor ju på tredje våningen så det blir ett jäkla spring i trapporna i början...men men...ska inte måla fan på väggen än!!...får ta en dag i taget....strul med blogg.se nu så fotot på Nova får jag lägga upp senare!!...ha det gott å hoppas ni inte snöat in...Nu ska Delta å jag ut å skena i snön!!...tjingeling!!Nova 5,5 v

Nova ska...

Publicerad 2010-01-26 17:19:51 i Allmänt,

...flytta hiiiit!!!....lyckan e gjord, underbara John, Annie å Nova här hemma vad mer kan jag önska mig??...jo att mina barn flyttar hit så klart!!!!

Skogen så klart...

Publicerad 2010-01-24 15:12:12 i Allmänt,

..blev det idag med, Jeanette å jag var ute med hundarna å hon hade med sig lilla Samira oxxå som e en Cairnterrier eller hur de nu stavas!!. Gick jättebra med Pinoccio som inte va intresserad alls av Delta som e i höglöp nu men de va ingen fara!!...finns det boll å blodpudding så funkar allt!!! =P. Härlig promenad som skrivet å rätt skönt å bara få komma ut å röra på sig å rensa skallen. När jag åkte ut till skogen så stod en bil i diket med en kvinna i...stannade å frågade om hon ville ha hjälp men det hade hon redan ordnat. När jag kom fram till parkeringen stod ett par där som skulle ut å åka skidor, kvinnan frågade om jag stannat vid bilen som stod i diket å pratat med henne, ja de e klart jag gjorde svarade jag, hon tittade skamset å sa att de inte gjort det!. Varför e de svårt att stanna och bara fråga, bryr vi oss inte längre om andra människor, jag kan slå vad om att de själva skulle vilja bli tillfrågade om samma sak hände de...en simpel enkel fråga kan faktiskt göra skillnad för den andra som satt där i bilen själv...blir faktiskt fundersan om vi har slutat bry oss om andra människor...jag vill iaf känna att jag bryr mig om andra som jag själv vill bli bemött...att ställa upp i olika sammanhang MEN oxxå hoppas på att man blir bemött på samma sätt tebax...e de för mycket begärt??...ja, de va en liten händelse men hon i bilen tackade mig för att jag stannade å frågade å de känns jättebra!!.

Försten ut får bollen!!!

Snö, boll å en lekkompis som jagar en e liiiivet!!!*L*

Fredag igen då...

Publicerad 2010-01-22 20:09:01 i Allmänt,

... här händer inte så mycket, Delta å jag e ute i skogen varje dag å vi tränar lite oxxå...fröken löper nu så hörapparaten funkar dessvärre inte så bra MEN det finns ju förklariga skäl till det!. Hon e en fena på att leta upp bollen i halvmeter djup snö...hon går fram som en skenande bulldozer...igår hängde Jeanette med med sin Pinoccio som e lika tokig i boll som Delta...känner mig låg å inte alls på hugget, ibland så vet man inte vad man ska tro om saker å ting...Saknar min fina lilla råmande Annie nått otroligt mycket å snart har det gått en vecka, två kvar innan jag får hem mitt hjärtegull...skönt att Delta e här iaf...blir ju alldeles handlingsförlamad annars, vet att jag inte skulle ta mig ut i skogen utan hund....så hon e en lissma för själen just nu...ha en underbar helg å ta hand om varandra...det man ger kommer alltid tebax på ett eller annat sätt!!

Fuuuuullll faaaart fraaaaamååååt, Delta in action!!


Var e bollen????

Blir bara mer å mer...

Publicerad 2010-01-20 08:15:31 i Allmänt,

...fundersam över UPPFÖDARES vara eller ICKE vara...NU drar jag absolut INTE alla över en kant...Men när man ser på vilka djur man tar sina kullar på som både visar rädsla och skottberörda, man avlar på tikar å hanar vars syskon både har armbågs och höftfel, man spar en tik efter en tjuvparning mellan syskon å avlar på den tiken som ger valpar med epelepsi, man köper in dyra hanar å släpper dessa på så många kullar utan att kolla upp vad dessa ger...skickar sen vidare hanarna till andra länder för att avla vidare på de trots att de visar sig att kullarna har dåliga höfter...man parar en tik på två löp efter varandra, gör en korning å sen iväg med henne till en annan kennel....ja, listan kan görasd oändligt lång MEN min undran  e....NÄR slutatde man tänka på att få fram friska sunda hundar???....NÄR slutade man bry sig om sin hunds bästa när man parar till höger å vänster??...NÄR slutade uppfödarnas hjärnor att fungera??...ja jag blir bara mer å mer förbannad när man ser hur det går till i denna "kultur" med hundar...Gör man sig så stora pengar inom hundaveln att man till slut bara skiter i HUR man parar å med vilka hundar...ja, jag har nog varit jäkligt naiv å trott att man vill sin ras det allra bästa...att få fram arbetsvilliga å friska hundar MEN så e det tydligen inte....OBS nu VAD jag skrev i början, jag drar inte alla över en kant men detta som jag tagit upp e redan för mycket....en ras som Rottweiler har ju redan ett dåligt ryckte å ska man då avla på dåliga linjer å få osäkra hundar som dessutom har dåliga höfter å armbågar...ja vart hamnar vi då med denna underbara ras som fått sig ett oförtjänt dåligt ryckte??....

Annie förra vintern

Ja vad händer...

Publicerad 2010-01-19 21:30:24 i Allmänt,

...här då??...inte så himla mycket faktiskt, åkte ut till Tinnerö med Delta på f.m...gick en långis å Delta fick leta boll i halvmeter djup snö...hon e en fena på att leta rätt på bollen...hon har varit heeelt däckad efter vår runda idag...sov 4,5 timme rakt av å sen ut en kisserunda å sen har hon sovit igen å nyss vaknat till liv. Idag bestämde jag mig för att ta tag i vikten igen för hundrafemtioelfte gången!!. Ska köra Cambridgekuren i två veckor å se om jag kommer igång med eländet...e sååå fet nu så skulle nån kicka till mig i baken så skulle jag bara rulla iväg =P. Kameran fick jag med mig ut idag å de har snöat rikligt.. de har varit blötsnö som kommit ner...vill gratta Kicki å Örjan som fick en liten kille idag Leo, å lilla Thyra har blivit stora syster!!...Lite foton från Deltas å min tur kommer här!!

Jobbigt å pulsa omkring i snö upp till magen MEN så kul!!


Kasta bollen IGEN!!!

Läckert!

Tänk att få bo så här i skogskanten med djuren runt knuten

Saknar <3...

Publicerad 2010-01-18 20:33:43 i Allmänt,

...om ni ursäktar uttrycket men fy för faaan rent ut skrivet, det här e inte ens roligt att lämna bort min fina...klart jag saknar valparna å speciellt Nova men med Annie e det nått heeelt annat...min lilla vardagsvän e inte här å de känns inte alls bra. Har Delta med mig hem å de e bara positivt, idag har hon å jag varit ute i skogen och även tränat lite på klubben...Lillskrutt som tyvärr inte kommer att bli min


Min fina med alla sina små


Delta gillar oxxå att ligga å mysa på John, precis som Annie!*L*

Igår åkte...

Publicerad 2010-01-13 11:16:24 i Allmänt,

...uppfödaren hem å nu ska här röjjas både på tvätt, damm å prylar...jag har inte gjort ett skit hemma när hon varit här så de e välbehövligt...inatt började de små liven föra ett jäkla oväsen från halv fem å sen har det inte gått att sova men jag vet att jag kommer sakna det här nu när de ska till uppfödaren på lördag. Ska ta med hennes hemmatik hit å köra lite lydnad vilket ska bli riktigt kul!...har saknat min träning med Annie å våra skogspromenader...blir ju inte samma sak med träningen å Delta men att bara komma upp till klubben där man känner ett sånt skönt lugn å harmoni e värt mycket bara det!!. Hoppas ni får en bra dag med allt vad det innebär!! <3


Mystid med husse på soffan e värt mycket...

...eller att bara ligga å sova i lugn å ro i favoritfotöljen

Min favorit!!

...samma här!!

Nacktiken som e en av Elins favoriter

Jag överlevde...

Publicerad 2010-01-12 12:19:09 i Allmänt,

...tandläkarbesöket, var orolig in i det sista!! =P. Här händer inte så mycket när man går inom fyra väggar...börjar kännas faktiskt när man e van å gå i skogen flera timmar om dagen, beslutsångest finns det oxxå angående huvudtiken, eller Nova som jag ska kalla henne om utifall att...vill så gärna ha en tik efter Annie å Diesel. Elin å jag satt å spånade lite på namn till de små å hur de e i sättet å storleken...kennelnamnen har de MEN liiite kul å spåna på tilltalsnamnen som iof e upp till köparen å sätta. Så här kom vi fram till...Nova, Stella, Hjördis, Ester, Doris, Svea och Morris...hanen springer omkring å busar å morrar så de va ett klockrent namn på honom!!*L*. På lördag ska vi åka upp med småttingarna som inte e så små längre, tre av tikarna väger redan över 2 kg!

Usch va det här e jobbigt!!...

Publicerad 2010-01-11 13:50:11 i Allmänt,

...ska snart iväg till tandläkaren å de en fasa!! =/. Har alltid tyckt att de e jobbigt å jag har sagt ifrån i ett halvår nu så nu e de väl dax att ta tjuren vid hornen...VILL INTEEEE!!. Jag kan nog stå ut med det mesta men det här e inget trevligt alls!!!


Min favvis får sin första fasta föda

Nu e uppfödaren här..

Publicerad 2010-01-10 13:57:05 i Allmänt,

...och idag fick puppisarna sitt första mål mat, nötfärs med äggula!!...Yaaammmiii!!!....de va ett herrans liv när de inte fick mer!!!*L*...lägger upp foton på de små som imorn e 3 veckor gamla
Nu e de fullt upp med puppisarna!!

Har liiite svårt...

Publicerad 2010-01-09 15:15:34 i Allmänt,

...att koncentrera mig, försöker efter att dumt nog börjat röka efter tre års uppehåll å har rökt i sex månader nu att sluta eller rättare skrivet jag har dragit ner...röker bara nu när gubben e hemma å då röker jag ju på hans cigaretter!!...går rätt bra men när kvällen kommer då blir jag heeelspattig....igår rökte jag 1,5 cigg vilket jag tycker e väldigt bra mot sissendär 15 st i vanliga fall!!...ja. jag har ingen bra ursäkt till varför jag började igen, enda jag kan se e att jag har nått för händerna när det tristessar om dagarna...dålig ursäkt men så e det nog....ikväll kommer fröken uppfödare hit å stannar till tisdag...ska börja ge de små lite nötfärs får se hur det går!!*L*...näpp...ha det bra så hörs vi!!...kramelikraaaam

Uppfödarn med Delta å Annie

Full fart i lådan....

Publicerad 2010-01-08 14:46:04 i Allmänt,

...ja tänk va fort de går...de e redan 18 dagar å imorn kommer uppfödaren hit å hälsar på...vi ska börja ge de nötfärs...ska bli spännande å se hur de reagerar!!...foton från idag i valplådan!!!


Min favvis som sitter upp


Här tankas det!!*L*


tre tjejjer väntar på maten!!

Jag har faktiskt...

Publicerad 2010-01-07 10:32:34 i Allmänt,

...varit ute å fotat lite annat oxxå än bara valparna...trot eller ej!!*L*...det e ju ganska kyligt nu å Annie fick ha sitt täcke här för första ggn å de va inte med någon större förtjusning vill jag lova!!. Har bara använt det när hon legat i bilen efter att vi kört uppe på klubben å de varit kallt ute MEN det här var ju en ren bedrövelse, hon ville inte gå ner för trappan, gick knappt framåt när vi kom ut å kissa de gjorde hon inte förrän jag tvingade upp henne i snön å påtalade för henne å kissa....haha... när hon sen insåg att hon kunnde de då va de inte svårt alls å få igång henne!!...vi går ju fortfarande korta promisar å jag längtar verkligen tills vi kan komma ut i skogen tillsammans igen...har inget emot varken snö eller kyla!!...lite foton från igår kommer här!!


Sååå vansinnigt fånigt matte!!!


lite läckert med bågen av ett grässtrå


Kanadagässens framfart trots kylan

ja man kanske ska ta...

Publicerad 2010-01-05 15:43:23 i Allmänt,

...å kamma till sig å bli som folk igen, allt kretsar ju kring de små mest hela tiden och det får det göra i två veckor till innan de ska till uppfödaren och ska säljas...det känns sååå otroligt tungt, har ju dessutom kärat ner mig i huvudtiken som bara e sååå underbar, blev ju inte sämre när hon öppnade ögonen i söndags...hon blir mer lik Annie och ja, vad skriver man...vill haaaaa.... men man måste ju va realistisk oxxå...det e ett liv man ska förvalta i kanske tio år framåt å ovissheten för mig när det kommer till den ekonomiska biten den suger som bara den...
Får man drömma lite så e de här Emina Edition- Nova


Börjar bli mera livat i lådan nu!!

Hip hip hurrraaaa!!!...

Publicerad 2010-01-04 14:42:13 i Allmänt,

...haha...ja de e valparna om idag blir två veckor å alla har öppnat ögonen förrutom lilla kille men det e oxxå på gång!!!...har väl aldrig suttit inne så mycket som nu sen de små gulliganerna gjorde entre´...eller rättare skrivet sen Annie kom in i mitt liv...innan dess så låg jag ju bara som en värkande massa å tyckte synd om mig själv!!*L*...hoppas allt e bra med er där ute å att det nya året har börjat bra!!...kramelikraaaam

De tre största i tjejjliganHeela gänget som igår låg mellan 1130-1377 g

I natt har det...

Publicerad 2010-01-03 09:28:58 i Allmänt,

...varit allt annat än lugnt!!...Annie har haft diare´såjag har sprungit ut med henne i natt å själv har jag inte kunnat sova då värken har dragit i gång som bara den...har ju varit lugnt några veckor men nu ska värkmästarn ta igen det. Vill inte ta några sömntabletter när valparna e så små, Annie har ju en tendens att lägga sig såå någon hamnar under henne, har hänt några gånger å den risken vågar jag inte ta...min mob håller på att lägga av...så typiskt nu när man inte vet hur det kommer se ut ekonomiskt, e ju utförsäkrad nu =/....men min fina gubbe gick in å köpte en mob åt mig på nätet igår, en Nokia...behöver ju inte alla finnesser som finns, bara jag kan ringa å messa så e jag nöjd...sååå TACK John för den...du e en pärla eller kanske e du värd din vikt i guld!...ska ställa dig på vågen när du vaknar å se hur mycket du väger först!! =P...ta hand om er!!<3

Ljuvliga foton

Publicerad 2010-01-02 16:21:11 i Allmänt,


sover gott!!

Så här låg de häromdan när jag kom in till de

omärkta

nacke

rumpan

rygg


huvud, min favvis

bog

hanen
på dessa foton e de 11 dagar gamla!!

Har insett..

Publicerad 2010-01-01 15:32:38 i Allmänt,

..att mina blogginlägg enbart handlar om valparna...det e svårt att låta bli att skriva om dessa underbara små liv, man ser hur de börjar ta form som individer...igår satt jag å John hemma å åt lite gott å tittade på tvn...käkade fläskfile med klyftpotatis å grönpepparsås, till efterrätt åt vi glass å varm hjortronsylt...de va inte helt fel...Annie har aldrig reagerat på smällare å de gjorde hon väl inte direkt så för sin egen skull igår, men när de började närma sig tolvslaget å de började fyra av utanför då blev hon orolig å låg som en fiolsträng inne hos valparna...vi satte på stereon å försökte dämpa ljudet av dessa...idag har vi bara varit å såsat framför tvn...puppisarna har varit dåliga i magen i två dagar nu så de e ett väldans bytandes i lådan...hoppas att det inte e nått allvarligt, tror nog mer det beror på att Annie fått sig några xtra goda skrovmål...så nu håller vi oss till puppisfoder å ris et par dar å ser om det går över...ha det bäst å hoppas jag inte tråkar ut er alltför mycket med mina inlägg om de små!

De e sååå vackert ute

Om

Min profilbild

Kicki

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela