Gammtackan

Mitt liv rakt upp och ner

Då vänder vi näsan....

Publicerad 2013-07-28 07:24:52 i Allmänt,

...mot Sala idag för en date med barnens faster, barn och barnbarn och så klart Neo, Lina och Andreas....får ju skämmas glömde de bästa i ett tidigare inlägg....hur nu d gick till!! Ha en skön söndag!

Regn och åska...

Publicerad 2013-07-27 14:40:13 i Allmänt,

...igår så de stod härliga till....trodde de skulle lätta på för den här värmen e allt annat än trevlig, blir ju blöt bara man tänker!! ( liiite lätt överdrivet) =P Så jag tog hundarna och åkte ner till Sätravallen och spenderade ett par timmar där med både bad och bus....här kommer ett heeelt gäng med foton...håll till godo eller låt bli! =)

Äntligen!!! S*Ä*M*Ä*S*T*E*R!!! =)

Publicerad 2013-07-26 17:29:48 i Allmänt,

....så härligt!!!....tre v med gubbe och hundarna får se vad de kan bli!. Ska iaf till Sala på söndag och träffa barnens faster och kusiner med barn...var en del år sedan vi sågs....sen skulle jag träffa en bloggvän imorn men hon blev tyvärr sjuk!! Krya på dig Petra!...får ses en annan gång!....sen blir de Britania rallyt framöver... blir det sånt här väder så blir de mycket bad och tälta...bara älskar att få vakna upp en tidig morgon i tältet till fåglarnas sång och även lite dagg och dis på morgonen! =)
Ska bli intressant att se om lillfisen gillar att tälta, kan inte tänka mig att de blir några problem så länge han får krypa ner i sovsäcken så kommer de gå bra!
Fröken e ju en van campare så de kommer inte stöta på några problem alls
Blir lite svårare med gubben som e liite kinkig av sig!...skämt åt sido han e mer van än mig så honom e jag inte ett dugg orolig för....blir att ta med snuskburk och konserver sen är semestern räddad!! =P

Blev bad för...

Publicerad 2013-07-22 17:46:58 i Allmänt,

...hundarna igår....har varit riktigt varmt ett par dar så de har ju inte gått att gå några långpromisar med hundarna direkt... Idag har de varit en skitdag från början tills jag kom hem från jobbet så nu kan de ju bara bli bättre...foton från badhundarna kommer här

Snart är även...

Publicerad 2013-07-21 13:19:00 i Allmänt,

...denna helgen till enda....har varit väldigt lugnt och skönt, var meningen att Johns dotter skulle komma i helgen men de blev inte så...men däremot kom hans grabb med flickvän hit och grillade i fredags kväll och drack lite...sen var de lugnt i lördags med allt vad aktiviteter heter...kortare promisar med hundarna då de varit så jäkla varmt, på kvällen grillade vi med arga Irja...vår finska granne....haha hon låter så arg när hon pratar med sina landsmän så därav smeknamnet med glimten i ögat förstås!!.. John hade köpt hem lite godis i går kväll vilket resulterade i en väldigt nyfiken Hilton (kommer foto på de)....de var väldigt god lukt tydligen för hela huvudet körde han ner i påsen och bara luktade som han kan! =). Bara fem arbetsdagar kvar sen ska vi vara lediga tre v....sååå jag läntar!!...ska åka och hälsa på mina barns faster och deras kusiner...de enda jag har någon kontakt med egentligen sen jag separerade från barnens far, vilket var 24 år sedan...kul att man iaf kan bibehålla relationen trots att vi inte lever ihop längre!...hoppas ni har haft en underbart skön helg med mycket sol!...foton kommer här!
Denna blomman har aldrig blommat tidigare men nu kom det en liten rackare med gula blommor
Och så sist men inte minst...glädjespridaren i mitt liv <3

Är så sjukt trött....

Publicerad 2013-07-18 20:25:00 i Allmänt,

...vi har dåligt med ventilationer på jobbet och stå vid ugnen och spisen flera timmar om dagen och sedan ute i serveringen e sååå varmt....är som en död sill när jag kommer hem....går bara ut med hundarna en kotrunda när de e så fruktansvärt varmt på dan och jag brukar ju gå en långis på morgonen med de så de klarar allt av en kortis mitt på dan....sen sover jag flera timmar tills gubben ringer och de e dax att fixa maten...men jag börjar se en ände på de hela...nästa v jobbar jag sen är de 3 v semester!!!!!....kommer lite foton som vanligt ska strax dyka ner i bingen för att sova för natten...så sov¨gott och godnatt gott folk!!

Underbar dag...

Publicerad 2013-07-13 16:57:36 i Allmänt,

...med sol, värme och bad nere vid Norrängen, hade med oss fika och blodpudding till de fyrfota som så klart gillades....de var en välbehövlig stund i solen...känns bättre med värken och värme är ju bra när man har den problematiken som jag har...John badade med hundarna och busade medan jag låg och svettades som en gris i solen! =P.... Lillfisen simmar för fullt och inga mer djupdykningar med huvudet före ner i vattnet...de hade dragkamp med brandslang och bollen är som vanligt något väldigt intressant....ikväll ska gubben och jag grilla och ta några öl...köttet ligger för marinering och ölen på kylning...vad mer kan man begära en lördag som denna?? =)

Att fota...

Publicerad 2013-07-12 10:56:00 i Allmänt,

...har alltid varit något som intresserat mig, men har inte haft möjligheten att göra detta då jag inte haft råd att köpa en kamera jag trivs med....men John har köpt båda kamerorna , anv bara den ena som jag stortrivs med en Canon EOS 550 D.... har aldrig gått fotokurser och jag redigerar aldrig fotona...jag vill visa det JAG ser i linsen inget annat med förstärkta färger o dyl...jag kan inte göra de heller för de är inte intressant för mig... Att fota är oxxå något jag gör när kroppen mår skit, jag lägger focus på något annat som tar min uppmärksamhet och tid...och jag fotar nog mest hundarna för de är alltid med mig men de slinker med foton på andra motiv oxxå såklart.... NU är jag inne i en skitperiod där värkmästarn jobbar för högtryck, e så jäkla less på att inte få må bra i kroppen, jag blir "folkilsken" och orkar inte med folk än mindre mig själv, sååå svårt att säga det när folk bara ser till de yttre...de kan inte förstå att jag har den värken jag har...för jag ser ju så pigg och glad ut...att inte kunna göra saker längre som betytt massor för mig tidigare...ja jag har svårt att acceptera att de är så här för jag vill så mycket mer...det har tagit mig 6 år att ens tänka tanken att jag kommer aldrig kunna jobba heltid igen...och det smärtar....att aldrig kunna jobba inom trädgård som varit mitt stora intresse och gick ju även en utb. -04...att inse att jag inte klarar av att jobba inom detta som jag bara älskar att få göra...men efter att ha jobbat på Plantagen en säsong och påbörjade året därpå på timmar så fick jag inse att jag inte klarar av det tunga jobbet som de innebär =(... Är hemma idag med och har varit i kontakt med VC, ska få prata med min läkare på måndag och se om jag ska ha någon annan medicin då de jag äter inte funkar och inflammationen i arm och nacke vill inte ge med sig med denna medicinen jag har... fick rådet att inte bära/lyfta tungt eller statiska rörelser vilket är de enda jag gör nu på jobbet....ska ringa och prata med de så får vi se om jag kan göra andra uppgifter nästa vecka....tjingeling och ha en underbar helg! <3
Efter regn kommer sol!

Ja vad skriver man??...

Publicerad 2013-07-11 13:02:57 i Allmänt,

...mår som en påse skit i kroppen, fixar inte riktigt med alla tunga lyft och de extra som ska göras på jobbet nu med matlagningen (halvfabrikat) och allt som hör det till...idag fixade jag inte att gå till jobbet när "herr värkmästare" kör för högtryck....e så otroligt osocial...orkar inte prata med folk än mindre att umgås....kan lätt sova ett par tre timmar efter jobbet och ändå knoppa in vid 21 tiden....som tur är så är de bara 2 veckor till innan jag går på tre v semester...får se vad de blir, vill ju ut och tälta men de beror ju på vädret... och hälsa på lite människor runt omkring som jag inte träffar i vanliga fall...ska iaf försöka få med gubben på det! =P.... Det är så otroligt skönt att ha de fyrbenta för då måste jag ut..kan inte ligga och bara vara även om jag ibland skulle önska att jag kunde det....men jag är så otroligt nöjd efter att varit ute med de fyrbenta trots att värken e överjävlig... Idag blev det en tur med hundarna till Fornhem där de fick aktivera sig själva med att leta blodpudding över området vi var på...lite hjärngympa och dragkamp med en bit brandslang och ett byxben....nu sover de gott och jag ska oxxå inta ryggläge...fotade gjorde jag så här kommer ett gäng!

Träffade Frugan igår!!....

Publicerad 2013-07-07 13:56:00 i Allmänt,

...ja hon heter så den lilla Boxertjejejn från Norge som var här med ägaren och hälsade på hennes mamma....så igår kväll fick de återigen träffas och racea runt...och det går undan kan jag lova...Annie är liite mer polis i detta sammanhanget så man får hålla henne lite på avstånd för hon vill ju inte att hennes lilla kelgris ska fara illa....hundungarna e för goa...här kommer ett gäng foton från deras framfart igår....
Som skrivet fullt ös...sen vilade de ju iaf i två sekunder innan de drog igång igen, kan lova att lillfisen har sovit gott efter gårdagens strapatser både med lamm. kaniner och Frugan!

Mer död än levande...

Publicerad 2013-07-06 18:57:35 i Allmänt,

...har jag varit denna veckan...vi har mycket på jobbet då jag ska göra iordning maten på jobbet då vår restaurang på jobbet har stängt i juli månad....så dåligt med uppdateringar på bloggen har de blivit. henrik och Fjant kom förbi i söndags em och blev kvar till tisdag morgon...foton från deras besök ligger i inlägget nedan...trevligt men synd att vi jobbade både John och jag må-ti när de var här... Idag tänkte vi oss ned till Västervik men vi stannade till vid Smultonboda och blev kvar längre än tänkt...så underbart ställe med gårdsbutik med fika och underbara människor som jobbade där...kan verkligen rekommendera att åka dit, inte dyrt alls att fika där eller att handla från butiken..vi fick med oss lite lamm så som isterband, grillspett och korv...har redan grillat lammspetten och korv och det avnjöts här hemma!.Både Annie och Hilton njöt av friheten där på gården och de blev båda frälsta i lammen, Hilton gosade med ett litet lamm och Annie försökte få till lite lek men utan att lyckas! *L* Sen stannade vi till hos Lena och Conny utanför Åtvidaberg innan vi styrde hemåt...en underbar dag med mina fina...nu ligger både John och hundarna heeelt utslagna och de snarkas gott från tre håll! =)....kameran var så klart med så här kommer ett utplock från dagen!
Som jag skrev innan så är de helt klart värt ett besök här...de har ca 50 tackor på gården och massa lamm...de slaktas när lammen väger ca 55 kg, de skickar iväg de för slakt och mannen i huset gör de mest underbara korvar, isterband, fioler och annat gott, dessutom kan man köpa skinn som de skickar iväg för beredning...de har aftnar med viskvällar med grillat och annat gott...hembakt bröd och även en lgh för uthyrning....vi kommer absolut att återvända för vår egen skull men hundarna njöt nog lika mycket som oss...
Besöket hos Lena och Conny blev oxxå intressant då de fanns kaniner på plats! =)

Om

Min profilbild

Kicki

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela