Gammtackan

Mitt liv rakt upp och ner

Blir bara mer å mer...

Publicerad 2010-01-20 08:15:31 i Allmänt,

...fundersam över UPPFÖDARES vara eller ICKE vara...NU drar jag absolut INTE alla över en kant...Men när man ser på vilka djur man tar sina kullar på som både visar rädsla och skottberörda, man avlar på tikar å hanar vars syskon både har armbågs och höftfel, man spar en tik efter en tjuvparning mellan syskon å avlar på den tiken som ger valpar med epelepsi, man köper in dyra hanar å släpper dessa på så många kullar utan att kolla upp vad dessa ger...skickar sen vidare hanarna till andra länder för att avla vidare på de trots att de visar sig att kullarna har dåliga höfter...man parar en tik på två löp efter varandra, gör en korning å sen iväg med henne till en annan kennel....ja, listan kan görasd oändligt lång MEN min undran  e....NÄR slutatde man tänka på att få fram friska sunda hundar???....NÄR slutade man bry sig om sin hunds bästa när man parar till höger å vänster??...NÄR slutade uppfödarnas hjärnor att fungera??...ja jag blir bara mer å mer förbannad när man ser hur det går till i denna "kultur" med hundar...Gör man sig så stora pengar inom hundaveln att man till slut bara skiter i HUR man parar å med vilka hundar...ja, jag har nog varit jäkligt naiv å trott att man vill sin ras det allra bästa...att få fram arbetsvilliga å friska hundar MEN så e det tydligen inte....OBS nu VAD jag skrev i början, jag drar inte alla över en kant men detta som jag tagit upp e redan för mycket....en ras som Rottweiler har ju redan ett dåligt ryckte å ska man då avla på dåliga linjer å få osäkra hundar som dessutom har dåliga höfter å armbågar...ja vart hamnar vi då med denna underbara ras som fått sig ett oförtjänt dåligt ryckte??....

Annie förra vintern

Kommentarer

Postat av: Anna

Publicerad 2010-01-20 18:36:14

Nä fy fasen vilken idiot som gjorde så mot Annie, blir lessen när jag hör det :(

Hmm har inte sett din blogg tidigare =)

Kul att du har en annan hund under tiden Annie är borta :) Förstår om du saknar henne, fy vad jobbigt.

Ja tyvärr så är det många som avlar bara för pengarnas skull =(

Kram

Postat av: Elin

Publicerad 2010-01-21 18:09:26

Ja nu är detta inte gjort mot Annie =)

Utan i största allmänhet för Annies uppfödare är seriös å gör inte sånt. Men som sagt det finns en jäkla massa oseriösa där ute, å pengarna e verkligen inte stora, så varför man gör så är en fråga.

Här hemma mår Annie som en pärla å puppisarna likaså...dax å mata en sväng.

Puss från Annie till matte

Postat av: Mita

Publicerad 2010-01-22 10:31:15



Tyvärr Kicki så går det ofta till på det sättet, titta bara på all blandrasavel, money talk's.

I min andra ras som ännu inte har flyttat in så finns det uppfödare som avlar på så osunda djur att man knappt inte tror det är sant, tiken är full i allergi och hanen är ilsken som bara den, eller de som avlar på c och d hundar och tycker att det är helt okej, som går ur rasklubben för att inte behöva försvara sig för sina handlingar, jag blir spyfärdig!!

Jag tycker allvarligt att skk borde neka till registrering på avkommorna men även där, money talk's



Postat av: Mita

Publicerad 2010-01-22 10:31:45



Glömde: Jag får önska dig en skön helg!

Postat av: ≈Sanna≈

Publicerad 2010-02-04 11:20:13

Jag tror att det du skrev där i mitten någonstans att allt handlar om pengar. Jag har svårt att tro att många tänker på hundarnas gener och de kommande hundarna. Många tjänar ju verkligen storkovan på någon kull med valpar och då blir det nog lätt att fortsätta på samma spår. Tyvärr!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kicki

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela