Gammtackan

Mitt liv rakt upp och ner

Lite info om Korningen

Publicerad 2009-04-16 08:31:14 i Allmänt,

Korning

Korningen innefattar två delar, en mental del och en exteriör del. För att få titeln Korad skall erhållas måste följande kriterier vara uppfyllda:

Hunden skall vara Hd röntgad med resultat :Ua

Hunden skall ha tilldelats lägst 2:a pris vid kvalitets bedömning efter 24 mån ålder vid officiell utställning eller vid exteriörbeskrivningen av för rasen auktoriserad exteriördommare och kvalitetsmässigt bedömts motsvara lägst 2:a pris vid kvalitetsbedömmning efter 24 månaders ålder.

Hunden skall på MT ha erhållit minst +300 p samt lägst värdetalet+1 i egenskaperna tillgänglighet och nervkonstitution. -1 i skärpa samt skottfast.

Hund skall vara av SBK fastställd bruksras. Även schnauzer och pinscher, såväl standard som dvärg, kan koras. Åldern på hunden skall vara mellan 24 och 48 månader

Mentaldelen avser att testa hundens medfödda anlag i olika egenskaper och få en uppfattning om en hunds motivation och retningströskel i de olika funktionerna och delar av dem. Det är nödvändigt att kontrollera hundens förmåga att koppla av mellan retningar och handlingar samt att kontrollera förmågan till koncentration och avreaktion. En annan del av testet avser att beskriva olika typer av rädsla. Vilka bedömms som att vara viktigt att ha en uppfattning om ur både avels och dressyrsynpunkt.

Egenskaper man mäter hundens anlag i är följande: Tillgänglighet, Jaktkamplust, Socialkamplust, Temperament, Skärpa, Försvarslust, Nervkonstitution, Hårdhet, samt Dådkraft. Hundens förmåga att bestå skott testas även det.

Den huvudsakliga skillnaden mellen MH och MT är att i det förstnämnda beskrivs hundens handlingar och i det senare där bedömms hundens handlingar.

P.S man har plockat bort mer hotbilder och ersättit med mer sociala situationer...korningen e lite omgjord och det här e en del av det nya tänket D.S

 

Elin å Annie in action!!*L*

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kicki

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela